icon-ergoicon-fysioicon-handlogo-fysio Afspraak maken

Nieuws


Gameboyrug en tabletnek, een nieuw fenomeen?

Kinderen zitten steeds langer. Uit een recente Leefstijlmonitor blijkt dat jongeren van 12 tot 20 jaar gemiddeld 10,4 uur per dag zitten. Al gamend of chattend zitten tieners ongemerkt vaak in een verkeerde houding. Met alle gevolgen van dien. Herkent u dit beeld van uw voorovergebogen tiener?

Zijn er al klachten? Wacht dan niet te lang!

Kinderen kunnen hierdoor klachten krijgen zoals spierpijn, rugpijn, nek- of hoofdpijn. Bovendien heeft een slechte houding een grote invloed op het nog in ontwikkeling zijnde lichaam. Spieren, wervels en tussenwervelschijven groeien geleidelijk aan mee met deze verkeerde houding. Een Finse studie laat zien dat 40% van de 18-jarigen op een scan het beeld vertoond van een 60-jarige. Op termijn kan dit leiden tot een scala aan lichamelijke klachten.

De kinderfysiotherapeut weet raad

De kinderfysiotherapeut helpt bij het doorbreken van deze gewoontes. Na een uitgebreide observatie en gedegen onderzoek, wordt een  behandelplan opgesteld. We gaan vooral werken aan hoe je goed zit en staat. Om ons doel te bereiken gaan we aan de slag met oefeningen om spieren te versterken zodat we die juiste houding ook vast kunnen houden.

Is dit voor u een bekend probleem? Neem dan contact op met onze kinderfysiotherapeut. Wij helpen u en uw kind graag verder.

Vergoeding van kinderfysiotherapie vindt plaats uit de hoofdverzekering, waarbij er voor kinderen geen sprake is van een eigen risico. Afspraak kan zowel met als zonder verwijzing van de arts.

« Terug