icon-ergoicon-fysioicon-handlogo-fysio Afspraak maken
Menu

ZwangerFit KAN

 

Verantwoord actief & Gezellig samen & Voorbereidend educatief

 

Een actieve begeleiding tijdens en na de zwangerschap, samen met andere zwangere vrouwen!

 

Onze naam ZwangerFit KAN is een samenvoeging van Katelijne en Anne en verwijst naar de mogelijkheden die je in deze bijzondere levensfase hebt om sportief te blijven op een verantwoorde manier.

 

Aandachtspunten tijdens deze cursus zijn naast het actief bewegen, onder andere houdings- en bewegingsadviezen, informatie rondom zwangerschap en bevalling en ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Er is ook een partneravond waarin de belangrijke rol van de partner wordt aangehaald.

Bij de training tijdens de zwangerschap (pre-partumlessen) zijn er voldoende oefeningen voor de spieren en spiergroepen die het tijdens de zwangerschap extra zwaar te verduren hebben en is er ruim aandacht voor tips, adviezen en/of oefeningen bij (zwangerschapsgerelateerde) klachten. Tevens wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende fasen van de bevalling.

De training na de bevalling (post-partumlessen) richt zich op het herstellen en versterken van de spieren. Verder wordt er ingegaan op de houdingen en bewegingen in het dagelijks leven met de baby. Deze lessen zijn een goede voorbereiding op het hervatten van je sport.

Theorie en praktijk lopen in elkaar over tijdens de gehele ZwangerFit-training.

De kosten zijn €15,- per les en de lessen worden gegeven vanuit de praktijken van 'Fysiotherapie De Maat' in Meijel en Heythuysen. Een gedeelte van de les zal binnen plaatsvinden maar zolang de weersomstandigheden het toelaten gaan we buiten sporten!

 

Aanmeldingen en vragen

Aanmeldingen en vragen ontvangen wij het liefst via email: zwangerfitkan@gmail.com onder vermelding van naam, zwangerschapsduur/uitgetelde datum, telefoonnummer, mailadres en  woonplaats. Wij zullen je dan snel informeren.

Cursusbegeleiding

Katelijne de Brouwer

Fysiotherapeut en tevens deskundige op het fysiotherapeutisch behandelen van bekken- en bekkenbodemproblematiek. YVLO-ZwangerFit® trainer

Anne Hermkens

Ergotherapeut. YVLO-ZwangerFit® trainer

Zwangerfit

  • Mevr. A.M.J. (Anne) Hermkens
  • Mevr. C.G. (Katelijne) de Brouwer