icon-ergoicon-fysioicon-handlogo-fysio Afspraak maken
Menu

Shockwave Therapie

Lijdt u aan chronische pijn en heeft u al van alles geprobeerd om ervan verlost te raken, maar keert de pijn steeds weer terug? Bij diverse aandoeningen geeft Shockwave Therapie goede resultaten. Maak een afspraak bij een van onze Shockwave therapeuten en laat door deze professionals onderzoeken of Shockwave Therapie u kan helpen!

Heeft u één van deze klachten?

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting.
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog).
  • Pijn direct onder de knieschijf.
  • Chronische pijn aan de achillespees (Achillodynie).
  • Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet.
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points).
  • Andere vormen van tendinitis.

Dan kan Shockwave Therapie voor u misschien een oplossing bieden!

Wat is Shockwave Therapie?

Shockwave Therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Fysiotherapeuten passen deze methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze therapie kan bijvoorbeeld helpen bij een tennisarm, verkalking in een schoudergewricht, een chronische ontsteking van een achillespees of bij hielspoor. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ook stimuleren shockwaves de stofwisseling en verbeteren ze de bloedcirculatie.

Hoe ziet een Shockwave behandeling er uit?

Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de behandelaar gelokaliseerd. In een groot aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat Shockwave Therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte Shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt het Shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. De behandeling duurt ongeveer 5-10 minuten per sessie.

 

Ten behoeve van klachten gerelateerd aan de voet werken wij samen met de podotherapeuten van FootVision en Reumkens om voor U het beste resultaat te bereiken.