icon-ergoicon-fysioicon-handlogo-fysio Afspraak maken
Menu

Spalkbehandeling

Bij spalken wordt een gewricht geïmmobiliseerd oftewel vastgelegd. Hierdoor krijgen het gewricht, de pezen en spieren eromheen rust. Dit kan erg zinvol zijn bij aandoeningen zoals overbelasting, peesletsels (bijvoorbeeld na een operatie of trauma), artrose, reumatoïde artritis, kneuzingen en/of breuken.

Een spalk op maat

Heeft u chronische klachten aan uw hand of pols? Dan kan een spalk een oplossing zijn. Met een op maat gemaakte spalk kan de hand tot rust komen, waardoor de klachten verminderen. Als uw klachten het gevolg zijn van een trauma (bijvoorbeeld een skiduim of een mallet vinger), is het belangrijk dat de weke delen voldoende rust krijgen, zodat deze kunnen herstellen. Ook een Triggerfinger ​of Morbus Quervain zijn ​indicatie​s​ voor een spalk.

Vervolgens kunt u onder begeleiding van de fysiotherapeut de belasting middels therapie en oefeningen weer opbouwen. De spalk wordt op maat gemaakt, waardoor deze altijd een optimale pasvorm heeft. Bij zowel acute als chronische klachten kunt u een spalk laten aanmeten. Hoe lang u de spalk moet dragen is afhankelijk van uw klacht, uw situatie en de snelheid van het herstel.

Spalkbehandeling gaat nagenoeg altijd gepaard met therapie voor de betreffende klacht.